Söndag och Kalas.

Eftersom inte så många andra uppdaterar sina bloggar så ofta så känner jag mig inte sugen på det heller. Men...

Just nu borde jag egentligen fixa det sista innan vi ska åka. Men tänkte skriva ett par rader innan iallfall.
Vi ska snart till Nättraby och fira min Mor som fyllde år igår. Blir lite mat och fika och naturligtvis presenter. :)

Noahs tänder är ju som sagt påväg, men eftersom han vägrar öppna sin mun och ta bort sin tunga ifrån underkäken blir det svårt att kolla, om de kommit upp. Men vi får helt enkelt hålla i lillkillen, för det måste vi ju se.. Isf vankas det tandborstning direkt. Undra vad han tycker om det?. :)
Han har varit lite orolig om nätterna nu och det tog ca 3h igår att lägga honom. Stackars pojken. Men snart är de förhoppningsvis uppe och han kan få sova ordentligt igen. :)
Han är väldigt snorig och det har nog en bidragande effekt till att sömnen är som den är. Men snart hoppas vi på att han blir helt frisk! :)

Han sa sitt första ord för ett par dar sen! Gissa vad det var? :) Jo. MAMMA! Det värmer otroligt!

Nej nu måste jag gå! Take care.

Måndag.

Det var väldigt trevligt med utgång i onsdags och nu har Niklas lämna oss än en gång för värmen. Men förhoppningsvis syns vi snart igen. :)

I torsdags var BVC här. Jag trodde hon skulle ta med sig en våg och väga lillfisen.. men icke. Så fick en tid i efm för att checka av lite. Ska bli intressant att se. Men annars så såg allt annat jättefint ut. :)

I fredags var jag i Nättraby. Kollade på lite tv osv. Noah hade även svårt att somna denna kväll, så vi fick åka hem relativt tidigt. Lite tråkigt.. men vad gör man inte för sin lilla fis?

I Lördags blev det först stan med Jennie, Li och Emma. Riktigt trevligt. Ingen var väl så sugen på att shoppa egentligen, så vi satt länge och åt på coffie house istället. Lite bättre det faktiskt! På kvällen var jag och Noah på kalas. Min kusin fyllde år, så det blev god mat och fika där. Hemma relativt sent så blev nästan sängen direkt.

Igår tog vi en riktig slappedag. Mös hela familjen. Vi var ute på en promenad, kollade på film, lekte och åt hemmagjord kycklingsallad. Det är så gott när man kan lägga i precis var man själv vill ha. Blev en sallad bestående av grönsallad, gurka, tomat, paprika, feta ost, oliver och aioli som sås och kyckling naturligtvis. Smaskigt. Gjorde lite extra så Björn kunde ta med sig till jobbet och jag kan käka lite lunch också. Kalasbra ju!

Idag ska vi till BVC i eftermiddag som sagt.. sen ska jag nog kolla ut en doppresent till lilla Melvin. Han döps visserligen inte förens den 14e februari, men känner att vi behöver för en gångs skull vara ute i god tid!

Imorse när Björn gick till jobbet så väckte han mig för, Noah hade velat vara uppe sen halv sju, så jag fick inte sova längre. ;). Jag gick ut i vardagsrummet där Noah lekte. Vet ni vad han sa?! - Mamammmaama och papapapapapa. Det hände faktiskt vid tre olika tillfällen. Oltroliga lilla killen.

Han blev trött runt nio och jag la honom i sin säng. (trodde jag). När jag gick ut så blev han jätteledsen och jag gick in igen. Då stod han upp i sin säng och det är som sagt inget ovanligt längre.. Det är det enda han gör. Står och kollar ut. Men han blev som sagt jätteledsen då han var så trött.. Mitt under skriket så kved han - Mamamamma.

Helt otroligt. Vi tar ju inte det här som hans första ord, eftersom han inte säger det riktigt. Men det kommer nog snart. Jag tror han förstår innebörden av ordet mer och mer. Det är bara så jävla skönt. :)

Nu har jag inget mer att skriva.

Take care.


Onsdag.

Nu sitter jag här med ett glas vin i handen. Det vankas fest. Ska bli sjukt kul när det händer så sällan. Jag får ju dessutom passa på när Bästa Niklas är hemma! Björn stannar hemma med Noah, så jag behöver inte oroa mig. :) Visserligen oroar jag mig aldrig när vi lämnar bort honom, för jag vet att han är i goda händer... men det känns ändå tryggt. :)
Nu väntar jag bara på att Niklas ska komma upp för att hämta mig, sen ska vi bege oss mot Per.



Dagarna går alldeles för snabbt och jag vet att jag alltid tjatar om det.. men det är bara fakta.

Noah växer och växer. Vår lilla kille, är inte så liten längre. Han blir 8 månader om en vecka och ja, vad kan man mer säga än att han är det bästa som hänt mig?

Han tar sig fram precis överallt nu. Uppsikt till 100 är ett måste.. men oj vad duktig han blivit. Sladdar och lådor är ju det roligaste!
Han kryper några steg för att sedan åla sig resten. Han är duktig på att krypa, men jag funderar på om det handlar om lathet? :)
Nu är han även väldigt duktig på att gå om han håller i oss. Visst går det ringligt, men bättre dag för dag. Han är så duktig!
Han har sagt papapapapa ett tag men inte blivit mer än så.. Nu har det även blivit mamamama.. visserligen bara en gång.. men det kommer nog snart. :)

Han skrattar väldigt mycket och känns som om han blir gladare och gladare för varje dag..
Underbara sötnos..

Inatt har han varit vaken i ca 3 h för att bara leka. Björn fick flytta in i gästsängen då han hade en dubbel körlektion 07.45.. så han var tvungen att sova lite..
Och jag försökte få Noah att sova.. och ja 3h tog det. haha. Lilla älskling.
Nu när han sov dåligt inatt, så har han sovit väldigt dåligt idag..
Han brukar ju sova ett par timmar i streck under förmiddagen. Men idag så sov han ca 20 minuter i två omgångar.. och det är ju alldeles för lite... sen blev det liksom inte mer.
Så han var väldigt trött och gnällig ikväll.. så blev det så att han fick gå och lägga sig ca 45min innan han brukar... och jag antar att det blir samma sak inatt då.

Imorgon så skulle vi gått på sagostund på biblan.. men igår ringde BVC och ville göra hembesök just den tiden. Lite segt.. hade varit så kul.. men det är om två veckor igen.
Ska bli kul att se vad Noah väger nu. Vi vägde honom sist den 15/12 och då vägde han 8410g och var 71cm lång.. Så ska bli kul att se..

Nej nu måste jag fixa det sista..

Take care.

Tisdag.

Inatt så har Noah sovit väldigt oroligt. Han sover inte alls likabra längre. Sen dess att han fick mat innan vi gick och la oss, så sov lillfisen till åtta-nio om mornarna. Men inte längre. Igår blev det mat för Noah vid tio och han har vaknat runt 10ggr och kan inte somna om, utan hjälp. Han har fått sova på pappas arm (Som brukar hjälpa) men det hjälpte bara en liiten stund. Han fick lite mat vid halv tre för att se om dte hjälpte.. och nej.

Nu den senaste veckan har han sovit bra fram till halv sex-sex. Men protesterat om att somna om.

Men jag antar att dte handlar om utvecklingen?.
Iallafall så har pappa Björn, varit fantastisk inatt. Han har tagit Noah, matat Noah och gick upp tidigt med Noah. Min underbara lilla familj kom och väckte mig vid åtta då Björn skulle iväg. Skönt att få sova ut. Fast jag måste erkänna att jag var helt slut, när de väckte mig.. men jag blev ju pigg strax därpå! :)

Idag var det tänkt att vi skulle jula ut här hemma. Har blivit lite förseningar men nu ska det vi har, ner. Känns rätt okej ändå.. men jag kommer ju sakna det röda fina ljuset i hallen, där vår kon står.. och vår fina ljulstjärna i fönstret i köket.. Men ja, nu är det dags.


Efter vi julat ut så ska jag och Noah till Isabelle och fika. Mysigt!

Efter det ska vi hämta Björn på kontoret, för att sedan ta bilen ut till mina föräldrar. Vi ska kolla igenom protokollet för huset, vi kollat på... Just det, jag har ju glömt att berätta.. Vi älskade huset i fredags och nu ska vi kolla igenom protokollet och kolla lite nämre. :) Det känns otroligt bra, eftersom jag och björn brukar ha olika åsikter angående hus.. men detta föll oss i smaken direkt. :) Så vi får se!

Igår så kom Niklas in till stan! Vännen Niklas! Nu är han hemma ett par veckor, så vi får se till att hinna ses mycket. Sen är han väl iväg några månader igen.. (Han är reseledare).
Vi tog med oss Per för att köpa mat. Vi tog med oss maten till Björn och Gustav dit även Johan kom! En väldigt trevlig lunch måste jag säga! Efter det blev det en liten runda på stan med Per och Niklas! Blev till att köpa en duk till vardagsrummet. Vi har ett glasbord som aldrig ser rent ut. Även ifall jag torkar, med svamp och trasa regelbundet, så ser det bara skitigt ut. Vi hade en julduk på, nu under julen.. och det så så himla mycket finare ut. Så jag köpte en ny, på Indiska. Den går i vitt och mörkgrå... som soffan och gardinerna och de glittrade lite. Det är ju aldrig fel! :)

Sen blev det soft med familjen i soffan. Nu har äntligen den underbara måndags-tvn satt igång igen. Det blev först, "Halv åtta hos mig" efter det blev det "Familjen Annorlunda" efter det, " Spårlöst" och tillsist men inte minst "Paradise hotel".  Ja en fantastisk tv-kväll med andra ord!

Nu har jag precis lagt Noah för en nap. Så jag får väl passa på att göra lite nytta. :)

Take care!


Väntar ut tiden.

Ja, nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli mycket. Eller ja, iallafall 11.

Vi ska nämligen till Ikea idag, jag och syster. Men hon var tvungen att gå på ett möte innan det var av iväg.

Så vi får väl helt enkelt se när hon är färdig.

Borde kanske hoppa in i duschen och göra mig helt klar innan.

På ikea ska vi ju först och främst lämna Noahs matstol. Men lär bli någon mer sak eller så! Det blir det alltid, när man varit där. Haha.

Igår blev det en väldigt slapp dag. Det blev bara mys i soffan god mat och lek!

Jo förresten så testade jag min epilator för första gången. Det var bland det värsta jag varit med om. Men jag klarade mig igenom båda benen iallafall och man blev rätt härdad efter en stund. Vi får se hur det känns nästa gång. ;)

Gud vilket konstigt och tråkigt inlägg. Men det får blir så, för nu kallar duschen.

Take care.


Mys med Kyla.

Nu är jag i Nättraby och har varit sen halv ett. Det är ingen hemma här och dom kommer inte förens vid halvsex.
Björn jobbar heladan och antagligen en bit in på kvällen, så vi åker ofta iväg eller är uppe på stan och fikar med mammor och barn, för att fördriva tiden. Jag är ganska sällskaps sjuk av mig.

Men jag åkte faktiskt främst hit för att gå ut en runda och traska i snön. Så himla mysigt att göra det här.. en väldig skillnad från mot stan.
Så först när vi kom hit, busade jag och Noah, en massa. Hade krypträning och gåträning och bara mös. Efter det blev det mat för lillfisen. Det blev biffstroganoff, vilket han älskar.
På med overallen och de tjocka kläderna till mig för att ut och traska.
Vi gick ner till konsum, handlade lite nödvändigt... sen gick vi en liten runda efter det. Blev inte så lång eftersom jag glömt ta på mig mina raggsockar. haha.

Nu ligger Noah fortf. ute i vagnen och sover. Tur att han är rejält påklädd, så han kan sova utomhus. Det är guld värt. Eftersom han inte kan göra det i stan och vi som bara har en fransk balkong.. där inte vagnen får plats. Så försöker vi ha honom ute, när vi är här och han sover.

(Precis,när jag skrev att han sov ute, så fick jag springa ut och sätta på regnskyddet på vagnen. Det började snöa något fruktansvärt och av allt prassel med regnskyddet, så vaknade naturligtvis lillfisen. Jag lät honom ligga kvar och se om han kunde somna om... så vi får se. :) )

Nu sitter jag i värmen och har precis tagit en kopp varmt te, med smak av tropical fruit. Jag har alltid avskytt te och allt som har med det att göra. Men jag har börjat lära mig..och nu tycker jag det är riktigt gott. har blivit att man tagit det ist för kaffe när man haft ont i magen och ja, nu börjar jag som sagt tycka om det mycket. :)

Nej nu hör jag faktiskt att Noah vill komma in igen.

Jag får fortsätta senare.

Take care.



Ja det var många avbrott under detta inlägg och nu kan jag forsätta.
Noah ligger på golvet och busar... Jag får springa varannan minut ungefär, när han ålat sig till saker han inte får vara vid. Sladdar är tydligen det roligaste att tugga på och dra u. Hur kan det vara så kul?! Antar att det är roligare eftersom han inte får. ;) Lilla prinsen.
Nu har han krupit (ålat sig) ut i hallen, så jag får väl kolla vad han gör. Det är ett evigt rännande. ;)

Senare ikv. får jag nog umgås lite med mor, far och syster. Kolla på tv och lite sånt.

Imorgon blir det till att ta det lugnt till en början och sen ska vi på husvisning.
Kvällen består av bio. Det blir jag och Elin som ska gå på Luftslottet som sprängdes. Jag älskar dom tidigare filmerna och hoppas på att tycka om den här lika starkt. Ska bli spännande och jag som älskar svenska filmer, kommer nog inte bli besviken. :)

Lördag blir det en heldag med mys med hela familjen. Ska bli mysigt.. Antagligen bara busa, mysa och kolla på film. Äta lite god mat osv. Inte ofta vi har heldagar sådär.. Blir mest kvällarna när Björn kommit hem!

Söndag ska jag och Elin kanske till Ikea och lämna tillbaka Noahs matstol. Egentligen skulle Börne och jag åkt, men eftersom han inte uppskattar Ikea lika mycket som vi så följer Elin med iställtet. :) Björn hade nog bara velat lämna stolen ochåkte hem igen.. Men inte vi inte. :)

Ha en underbar kväll.

Take care. (På nytt!)

Tillbaka i matchen!

Yes nu är jag här igen, efter en lång paus.

 


Först och främst, så jag inte glömmer bort det.
Jag tänkte svara på de kommentarer från "Anonym" och "Lilla jag".
Angående Noahs matstol...
Till helgen ska vi åka upp till Ikea och lämna in den.
Vi har sålänge en reservstol, som han använder.
Så ni behöver inte vara oroliga. :)



Nu när det är avklarat, så tänkte jag skriva lite vad ni har missat.



På julaftons förmiddag, åkte vi ut till Noahs farmor för att fira "förjul". Vi åt lite lunch, kollade på Kalle och bara umgicks. Efter Kalle, så åkte vi ut mot mariedal där det blev mer julfirande. Det blev väldigt god mat och trevligt sällskap. Noah fick så mycket julkappar så att de knappt gick att räkna. Så himla roligt, när han blir så himla uppspelt när han får hålla i ett paket med snören och rosetter. Spelar liksom inte roll, vad det innehåller. Att man kan vara så glad? Underbart!



Juldagen firades hos mina föräldrar med mostrar och världens bästa Vickan! Lika god mat där.. och det blev lite spel och hur mycket julklappar som helst! Helt otroligt. Men allt kommer till väldigt bra användning! Och Noah var så himla fin i sina söta kläder. Man blev ju helt till sig, även ifall det var jag som köpt dom. Haha. Lika glad var prinsen denna dan.



Mellan jul och nyår spenderades de flesta dagarna tillsammans med Moster Em, nu när hon var hemma. Gick på stan, tog det bara lugnt... och ja, för det mesta blev det ju naturligtvis mys med Noah, för hennes del! :)



Nyårsafton, var vi lite kluvna om vad vi skulle göra. Vi beslutade oss någon dag innan att vi skulle till Noahs farmor där även hennes särbo var. Blev mycket god mat och gott vin och naturligtvis champagne vid tolvslaget! Noah vaknade strax innan tolv och ville ha mat, så han fick med kolla på raketerna genom fönstret. Jag vet inte hur mycket han såg, då det sköts ganska långt bort, men ändå en härligt känsla... Såg raketer på sin första nyårsafton!



I lördags var vi och simmade med Noahs farmor, kusiner, faster och hennes man. Jättemysigt! Måste göra sånt oftare, då Noah älskar att simma! Efter det så blev det till babyproffsen för att kolla på bilbarnstol till herrn, eftersom han är alldeles för stor för den gamla. På kvällen gick jag till Isabelle för en tjejkväll. Det blev vin, gott tillbehör och spel. Vann för engångs skull på spel. Kändes sjukt kul!


Söndagen blev bara grymt slapp, då man var så himla trött.



Måndagen åkte vi först ut till babyproffsen och köpte bilbarnstolen vi la undan. Efter det åkte jag och Noah till Nättraby för att plocka upp min syster. Vi åkte in till stan igen för att kolla i lite affärer. Vi var i stan ungefär 3h och vi var bara på Gina, kappahl, mcdonald´s och hemmakväll. Vi var nog rätt sega. haha. Efter det åkte vi till Nättraby igen för att kolla på de filmer vi hyrde på hemmakväll. Blev en mysig dag. Började även med GI igen. Rätt segt och hårt... men vill man så går det. (hoppas det fungerar denna gången också!)



Igår blev det storstädning. Sen åkte vi ut till Hannes och Melvin på fika. Spelade lite wii och lekte. Jättemysigt. Efter det blev det hem för mat och film.



Idag har det blivit tvätt hela långa dan.. sen har moster Elin precis åkt hem. Varit här och spelat lite Lips och wii och bara slappat. En himla skön dag, på många sett.



Det var allt för mig och jag lovar att det inte kommer ta veckor innan jag skriver nästa gång!


Take care.


Det var då på tiden.

Nu kommer bilder från alla tillfällen.

Från Hannes 3års-kalas, julafton och ifrån det ena och andra.

Ni får ha överseende (som jag sagt förut) att bilderna är väldigt pixliga.

Njut!


Hannes födelsedag, 14/11-09

Här får han sin första dator. Den är från mig, Börne och Noah. (En leksak naturligtvis).

Noah och Farmor.

Noahs Lilla kusin, Melvin. Det skiljer exakt 5 månader och en dag emellan dom. :)


Jag var uppe hos Elin i skolan.

Hon hade temat Brud, och jag fick sitta modell!

 


Sprayet var slut, så därför står mitt bebishår upp, i pannan på mig.

Elin kunde därför inte föra någonting åt det.

Hon är så duktig!

 

Jag vet ju naturligtvis vem som ska göra min frisyr till Mitt och Björns bröllop framöver. :)



När vi besökte Moster Emelie och Micha i Motala.

Noah ser måttligt road ut! ;)

Älskling.

 

Jag glömde naturligtvis ta fram kameran de andra dagarna.

Det blev bara frukosten innan hemfärd...

Och de enda som var sugna på att ställa upp på bild då var bara, Noah och Moster Elin. ;)

 



Första snön


Älsklings Noah!

Han är fast i Nicke Nyfiken som vanligt. ;)

En trött liten Noah. Efter gröten, innan läggdags.


Julafton, Med familjen Ödman!

Vår egna lilla Nisse. <3

Det är mina killar, det där.

Världens sämsta skärpa, men ändå världens finaste bild.

Farfar och Noah.

Farmor som Tomtemor.

Noah med Farbror, och juklapps nallen från Farbror till Noah. :)


Juldagen hos Mormor och Morfar.

Morfar och Noah.

Vår fina lilla kille, i skjorta, slips, väst och finbyxor!

Noah öppnar julklappar.


Ja nu är bilderna slut. Det blev en heldel.

Men eftersom att jag är den sämsta människan, på att komma ihåg kameran, så är det inte många kort från tillfälle.

Men nu är jag med i matchen igen!! :)

 

 


...

Jag har bestämt mig för att inte blogga förens jag får upp mina bilder på bloggen. Nu har det gått över 2 månader sen sist.. och jag tycker det är dags nu!!

Björn ska bara lösa problemet, innan jag kan lägga upp. (Vilket jag alltid glömmer att be honom).

Men förhoppningsvis är jag tillbaka snart. :)

RSS 2.0