ÄNTLIGEN.

Äntligen har vi fått vår älskade son!
090527 tittade han ut.
3500g och 51cm lång.

Han är den finaste varelse man kan tänka sig.

Hjärtat, vi älskar dig.


Mer bilder kommer och jag kommer även att skriva mer när jag blivit lite piggare. :)

Men allt jag kan säga är att han har gjort oss till de lyckligaste föräldrarna i världen. <3

Frågor + svar.

Namn: Johanna
Ålder: 19 år
Graviditetssymtom: Illamående och väldigt kissinödig.
Positivt gravtest i vecka: Vecka 6
Vilka jag berättade först för: Björne! <3
Kompisar: Är lite osäker.

Min barnmorska heter: Marianne Appel.
Mat jag bara måste ha: Fett. ;) Gärna pasta med pastasås.
Mat jag absolut inte kan äta: Jag som alltid älskat brunabönor och vårrullar, mådde jag illa av i början.. Och all sorts stekt mat. Men nu funkar det mesta.
Illamåendet började: Runt v8.
Och slutade: Fortfarande illamående, men det allra kraftigaste, runt v23.

Första sakerna som vi köpt: Ett par babystrumpor och en nallebjörn!.
Barnvagn, barnsäng och bilbarnstol: Emmaljunga smart duo combi från babyproffsen, en vit spjälsäng från babyproffsen och en bilbarnstol från Rågbergsbil.
Då kände jag bebis för första gången: v17 :)
Då kände jag första sparken: Runt vecka 20..

Då kände pappa första sparken: v21 tror jag.
Vi tror att bebisen i magen är: Vi tror att det är en pojke..
Namn vi funderar på: Om pojke: Ingen aning, om flicka: Meja.
Grejer som händer med min kropp: Större bröst, viktuppgång, extremt stor och klumpig, högt blodtryck, svullna händer och fötter, foglossning nu på slutet.

Så motionerar jag: Pga mitt höga blodtryck, så får jag ju knappt röra mig. Blir att ut och gå några minuter i lugn takt ibland ändå. Fast jag borde nog inte skylla på mitt tryck, eftersom jag antagligen inte skulle tränat så mycket annars heller.
Värsta graviditetsminne: Alla sjukhusbesök, utan resultat.
Bästa graviditetsminne: Hur jag känner att bebis rör sig och att varje gång få se på en ctg-kurva att h*n verkligen mår bra!

Ännu en natt innanför stängda dörrar.

Ja igår blev det bm. Blodtrycket hade ökat ganska kraftigt igen och hon ville att jag skulle in för en koll.
Sagt och gjort... tog lite blodprover och nu var det ett prov som inte såg riktigt bra ut igen... blodtrycket låg ju som sagt lite förhögt osv. Blev därför inlagd igen.
Läkaren kom och ville göra en vaginal undersökning. Till hennes stora förvåning hade jag öppnat mig 4cm och det är ganska mycket. Hon trodde att bebis skulle titta ut inatt men icke. Hade endel ryggvärkar igår, så vi trodde ju att det var på gång.

Blodtrycket låg bättre i morse och ingen förändring på blodprovet. Så de beslöt sig för att skicka hem oss igen. Enligt dom så är det de första 4cm som är grymt sega att vänta ut. Sedan efter 4cm så brukar det flyta på rktigt fint när det väl börjar. Man vet ju aldrig. Superskönt att jag inte märkt så mycket då. Har nästan haft det liiiite på känn att jag öppnat mig, men inte så mycket.
De tror att bebis kommer de närmsta dagarna, men allt de säger där inne får man ta med en nypa salt. Alla sköterskor och doktorer är inte riktigt överens.

De kände även idag att livmodertapen nästan var helt utplånad. Det kändes sjukt skönt!
Just nu har jag lite värkar och det har jag haft sen hon  "ruskade" runt i mig. (Man kan få lite värkar av det.)

Nej vi får väl bara vänta och hoppas.


Take care.


Photofunia.

När man inte har så mycket att göra, så leker man ofta runt.
Bevis.








HAHA!

Söndag.

Ja nu var det ett par dagarsen jag uppdaterade om vad som händer.
Jag har hunnit gå in i v39. Vi har bara 11 dar kvar till bf vilket resulterar till, 1 vecka och 4 dar.

I torsdags: Blev det glass på glassiären med Emmeli och Li. Alltid lika flummigt, vilket jag älskar! Vi satt i solen i ett par timmar för att sedan köra med Li´s underbara bil till torskors för att lämna av Emmeli. Haha det var ju en tur bara i sig. ;) När vi satte oss i bilen, så insåg vi att bensinmätaren låg i botten. vilket var OJ. Haha. Vi körde ner till JET för att tanka, men vi kom på att vi inte visste vilken bensin vi skulle ta. Vi ringde Li´s mamma men inget svar. Vi tänkte: Äsch vi tar bara någon, det blir nog bra! Men vi beslöt oss att ringa pappa tillslut. Då säger han: Men ni måste ju vara säkra på att det är bensin ni ska ha så det inte är Diesel. Tar ni fel, så kan ni sabba hela motorn. Ojoj. Men vi skulle även leta upp ett regristreringsbevis, som måste legat i bilen... För där skulle det stå. Men Li visste att det var en bensinmotor och inte diesel så vi tog bara någon tillslut iallafall. Det gick ju bra! Haha vilket kaos det blev. Och medans jag och Li skulle stå som två blåsta bimbos och komma på hur vi skulle tanka, roade sig Emmeli sig med att ta kort! Så nu har vi förevigat det minnet. Vilket vi aldrig kommer att glömma. ;)

Efter det bar det av till  svärmor på middag. Blev bara ett par timmar, eftersom Björn skulle träna fotboll sen. Vi lekte lite med Hannes och åt god mat! Efter det stack som sagt börne för att träna fotboll, medans jag gick hem och la mig på soffan. :)

I fredags: Blev det stan en runda med Jylla. Mysigt! Blev några timmar. Kvällen bestod av mys i soffan tillsammans med Björn och avsnitt av 24. Tidig säng som vanligt, vilket är väääldigt skönt!

I lördags: Fotboll för hela slanten. Björn som spelar i korpen ute på rosenholm har ju ett lag han spelar med i division 2. Men det är ett lag som vill ha med honom i division 1 också. Vilket han inte tackar nej till. Så igår åkte vi ut till rosenholm 08.30 för att han skulle börja med division 1. Matchen var riktigt rolig att se på och slutade 1-1. Det snygga målet gjordes av mitt hjärta! Stolt.
Vi åkte därifrån, stannade på citygross på vägen för att handla lite frallor, som vi sedan tog med oss till svärmor. Lite god frukost där, för att sedan låna hennes badkar. Var grymt skönt att få ligga och flyta lite, även ifall jag kände mig klumpig. Nojjig var jag bannemej också, att vattnet skulle gå när jag låg där. Då hade jag ju inte märkt av det... Men varför skulle vattnet gå just dom 15 minutrarna? Jag ska inte bada mer nu, utan jag nöjer mig med den lilla stunden. Men skönt var det i varje fall!
Runt halv ett bar det av till rosenholm igen före match nr 2. Den var mycket bättre än var dom brukar vara. Blev 3-1 till Björn och dom, om jag inte minns fel?
Den här matchen blev jag, björns bror och alla andra i laget fruktansvärt arga på domarn. Han hatar verkligen Börne och har gjort den sen  inomhus-säsongen. Han blåser aldrig av för frispark när min karl får riktiga knuffar osv. Motspelarna kan i princip slå börne gul och blå innan någonting händer. Han är inte riktigt frisk! Han borde inte ens få vara dommare.

Jaja nog snackat om det. Sedan bar det av hem igen, kollade lite mer på 24. Sedan var jag helt slut, sov någon timme. Det blev sedan till att beställa sallad på Milanos. Jag gick dit för att hämta det och skulle betala. Det visar sig att de inte tar kort. Vilket jag tyckte var väldigt konstigt. Inga kontanter hade jag heller på mig, men de säger att jag kan betala nästa gång eller något. Men jag svarar att jag kan "springa" hem och hämta. De sa ännu en gång: Men du kan ta det nästa gång osv... Och jag svarar igen: Nej men jag kommer sen!
När jag kommer hem så inser jag att vi bara skulle kunna betala hälften med dom kontanterna vi har hemma. Då säger både börne och jag att vi kan ta det "nästa" gång. Men nu har jag så fruktansvärt dåligt samvete. Även ifall de sa att det gick bra, men nu när jag sa att jag skulle komma tillbaka. Känns som om jag skiter i det.
Jaja, får kanske gå upp och ta ut pengar sen, för att sticka och ge dom. Vi får se. ;)

Sedan stack jag till Jennie en stund. Supermysigt! Blev lite nyttigt godis och en massa prat. Love it! Riktigt mysigt att ses igen babe!

Idag kanske jag ska till nättraby och träffa Vickan och Elin, annars blir det bara lugnt.
Och imorgon gäller Bm.

Nae nu blev det ett onödigt långt inlägg.'Hoppas ni orkar läsa igenom det..

Nu blir det att läsa!

Take care.

BILDER.

 Nu har vi äntligen fått tummarna ur rövarna och installerat kameran till datorn.
Nu ska ni få några tjockisbilder på mig i v38. :)

Gick ju in i v39 idag.




Påväg till kalas. Taget förra lördagen.








Här har ni även ett bildbevis på att jag är riktigt tjock och inte når fram till bordet. :)

Ganska mysigt, men att magen tar så stor plats att man får ta bort ryggstödet för att brickan ska få plats i mitt knä utan att falla ner till golvet... Då börjar det gå över styr. ;)


Nu hoppas jag att du, syster njuter ordentligt. :)

Vi hoppas även att denna mage, försvinner snart, snart, snart. <3




Hjärtat mitt.



Jag måste lägga in en bild på den personen som gör mig lyckligast.
Du är det vackraste jag någonsin sett, mitt hjärta.
Du är Guld värd!

Exakt två veckor kvar till Bf!

Ja jisses! Exakt två veckor kvar till bf! Men ingen människa tror att bebis kommer hålla sig så länge. Jag känner ju att saker händer i kroppen. Vilken känsla!
Så blir h*n två veckor försenad i vilket fall, skulle inte förvåna mig. ;)

Nu kommer jag prata om min roliga sovschema igen! Ja, vad är det för roande? - Inte vet jag.
Men jag somnade iallafall runt tolv igår. Vaknade klarpigg 02.30!! Kan ni tänka er?! 02.30!!! Det är 2.5 timmes sömn!!.
Som tur väl var, var börne fortfarande uppe, så det blev ett avsnitt av 24. :) Så underbart att vi har hittat något vi tycker om tillsammans.
   Det var färdigt runt 04.00. Vi gick och la oss och JA! Jag kunde somna vid 5! Så nu sov jag till 9! Men vad gör du lilla bebis, mot mamma? Jag kan ju inte ligga, sitta eller stå bekvämt nu längre. Det spelar nog in en hel del.

Jaja nog pratat om det nu. ;)
Gårdagskvällen hos Mor och Far blev supermysig! Grymt god mat och fint väder, tillslut! Blev väldigt mycket prat om bebis. Går liksom inte att man slutar, när man väl börjat! Så det kretsade kvällen samtalsämne om!
Blev rätt sent, hemma runt halv elva. Men mysigt var det! :)

Dagen består av mys med Li och Emmeli till en början! De ville till glassiären, vilket man aldrig tackar ner till. :)
Sedan efter det ska vi åka till Svärmor och leka med lilla Hannes och äta mat! Jag bara älskar den lilla killen. Kan man göra annat?

Snart, äkskling. Snart så. <3

Take care!

Mvc.

Jag tog som sagt bilen upp till mvc idag. När jag satte mig i bilen så blev det naturligtvis strålande solsken. Men jag klev inte ur, för man vet ju inte om det skulle spöregna på hemvägen igen.

Allt hos bm gick jättebra!
Blodtrycket låg på 140/85... Bebis hjärtljud låg på 144 och mitt sf-mått låg på 37! En rejäl kagge med andra ord. haha.

När bm kände och klämde, blev hon jätteförvånad. : Var det ett huvud jag kände så långt ner?
Hon fick känna igen och minsann var det, det! Bebis ligger alltså väääldigt långt ner och det känns härligt! :)
Bm kände även på mitt blygben, vilket gjorde jätteont... Och det förklarar ju den grymma smärtan igår. Eftersom knodden antagligen sökte sig ner ordentligt då!

Som sagt fortfarande ont i bäckenet som F*N, men ryggen mår hyffsat! Gick iallafall att köra bilen, och det är jag glad för!
Skönt att vädret blivit bättre nu. För jag är verkligen sugen på grillat!

Har ätit som en häst idag med. Min hunger tycks aldrig gå över. Bara att hoppas på att den gör det som småningom. Annars blir jag stor som ett hus. Eller det är jag ju nu, snarare som ett höghus!

Nu tycker vi att lilla knodden kan söka sig ut till ljuset, livet och kärleken! <3

Take care!

Onsdag.

Kunnat sova till åtta, med några få avbrott. Helt otroligt skönt. Igår klarade jag mig hela dagen från att sova middag, blev istället att lägga sig för natten vid 22.

Blev bara Elin och jag igår. Vickan hade annat för sig. Men mysigt var det.
Blev tacos och lite tv. Eftersom båda var slut, så åkte hon hem runt nio. Men en lagom kväll med andra ord!

Jag mår förövrigt mycket bättre i kroppen idag! :) Jag har fortfarande jätteont i bäckenet, men jag kan iallafall gå!
Så tanken var ju först att jag skulle upp till bm idag. (har en tid 9.30). Men av min stora förvåning, så åskar det något enormt och spö-regnar... Så jag tar faktiskt bilen. (Vilket jag tror är bäst.. om jag nu kan). Trots att det är 300m till bm. Men vågar ju inte gå ute när det är ett sånt fruktansvärt väder.

Hoppas naturligtvis fortfarande på att mitt tryck lygger hyffsat. Känns jättebra.
Men gud vad jag känner, att när jag blir arg eller ledsen så flyger blodtrycket iväg. Jag börjar svettas som en gris och skakar. Så därför får man tänka sig lite för.
Men gråta måste jag göra... ofta. Annars fungerar inte min vardag just nu.
Jaja...

Skulle ju kanske umgås med Jennie ikväll istället för i måndags. Men far min ringde och ville att jag och Börnis skulle komma och grilla ikväll. Vilket vädret kanske inte tillåter nu, men det är iallafall tanken. Saken är den att de är ju lediga imorgon, just därför de ville grilla just ikväll.
Jag och Jennie bor ju 100m ifrån varandra, så det kan ju inte bli så svårt att hitta någon timme då och då. ;)

Nej jag återkommer efter besöket på mvc.

Take care.


Smäääärta.

Har inte kunnat somna än. Men är dödspigg för det. :)

Jag har inte kunnat gå sen jag vaknade i princip. En fruktansvärd smärta i bäckenet och i ländryggen. Kan liksom inte flytta mina fötter. Kan ta två minuter för att röra mig från soffan till toaletten.
Men nu när min älskling vaknade så fick jag en riktigt välbehövlig massage. Jag fick även en salva som är värmande. Något han använder till sin onda axel.
Det här var i alla fall riktigt skönt, och hoppas på att smärtan lägger sig ett tag. :)

Kan ju verkligen hoppas på att någonting är på gång nu. :)


Har ätit väldigt mycket sen jag vaknade.
  • En tallrik special-k med yoggie.
  • Två lingongrova-smörgåsar.
  • Tre frallhalvor.
Men jag är lika hungrig för det! Galet.

Nej nu ska jag nog ringa mamma och beklaga smärtan lite. :)

Take care.



04.44.

Yes, det var då jag vaknade imorse. Gick som vanligt upp för att kissa och kan/kunde inte somna om.
Det är frustrerande. Ingen vill vara uppe såhär tidigt om man inte behöver. Även ifall jag tycker det är jätteskönt att vakna tidigt... men då menar jag runt åtta.. inte nu.
Jaja jag kan väl förmodligen somna lite runt förmiddagen istället! Annars kommer jag vara helt död ikväll när jag ska umgås med syster och Vickan.

Det står mat på schemat, sen soft. Mys.
Skulle ju träffat Jennie igår, men får bli en annan dag,
Tror det var ganska vettigt, med tanke på att jag var ganska seg.

Just nu ligger jag och funderar på vad jag ska göra.
Ingenting på tvn såhär tidigt och ingen som uppdaterat varken bloggar eller annat.
Därför har jag det lite segt. Får nog bli en film i hopp om att bli lite trött.

Återkommer senare!

Take care.

Måndag.

Sitter vid datorn som vanligt vid den här tiden på dygnet. Eller ja, tvn på i bakgrunden och datorn framför.
Just vid den här tiden av graviditeten är jag orkeslös och totalt osocial. Jag är liksom inte för att träffa människor just nu. Förutom de allra, allra närmaste som skiter i om jag pratar eller inte.
Det är bara så det är och det är bara att ta.
Kanske inte så konstigt när jag är i 9onde månaden, tung, trött och ja riktigt tjock.


Jag klagar en hel del, ja... Och jag antar att vissa tycker att jag ska låta bli. Men det är lika bra att ni som inte redan vet och fått egna barn: Det är ingen dans på rosor.
Sen är alla graviditeter så otroligt unika. Vissa mår illa i början men mår bra resten, vissa mår hemskt hela graviditeten och andra mår sämre i början, bra i mitten och sämre i slutet igen. Det är så individuellt. Och jag tillhör den sista kategorin.
Jag mådde fruktansvärt de 4 första månaderna för att sedan må mycket bättre nu till de sista veckorna, som blivit som en mindre pina. Det tär på en.

Ni som aldrig varit med om det. Uttala er inte om att ni vet hur det är. Ni vet inte. Bara för att ni känner någon som haft det så... så snälla, få det inte att låta som om ni vet precis hur det är. Ni kan inte sätta er in i hur retfullt det är att för mig som vet att ni inte har någon som helst erfarenhet av sånt här... Ni tror ni vet så mycket, men är så ovetande.

Ja det kan låta hårt. Jag vet.
Men jag måste få det sagt. Det känns skönt.

Idag blir det en lugn dag. Ska snart iväg och tanka bilen för att sedan låna ut den till syster under kvällen. Sen ska jag nog träffa Jennie en stund. ^^  Får se om hon pallar med mig. ;)

Var igång lite igår. Hjälpte björnen med att laga mat och städa lite. :o Det var riktigt kul. :) Det tog grymt på krafterna . Vi var sedan på bio. Änglar och demoner. Absolut inget för mig. Avskyr sånna filmer, men sugen på lite biomys. :)
efter det somnade man lite i soffan ja. Varken min kropp eller hjärna var med på någonting. Jag märkte ju att jag var tröttare igår än de dagarna jag bara ligger på soffan.

Så därför blir det lugnt idag. :)

Redan ätit frukost, men börjar bli hungrig igen. Nu är det visserligen lunch-tid... Men eftersom jag vaknade ganska sen och däörför åt frukost runt tio, så är man inte så sugen på lagad mat nu. Det får vänta lite. :)

Take care.

Längtan är så stor.

Okejokej.

Jag längtar och vill att allt bara ska sättas igång.
Mycket känslor uppstår och jag blir rastlös.

Snälla, sätt igång nu.

Och jag som precis sa att h*n kan vänta hur länge h*n vill?!

Jaja det sa jag väl bara, kanske?

-Jag vet inte.

Jag hoppas. <3

Som bekant är det bara 18 dagar kvar till bf, alltså ungefär 2,5 vecka.
Det är ju ingen tid alls.
Nu de senaste tre dagarna har det kännts som om något är på gång snart. Inte bara det att jag är tung och otymplig, utan hela kroppen känns så otroligt konstig. Bäckenet knäpper och varje gång tror jag att vattnet ska gå.
Igår när jag låg i soffan framför melodifestivalen så kändes det som känslan att kissa ner sig. Ni vet, man blir alldeles kokhet om innelåren. Det kändes som om något strömmade. Då var jag inte sen med händerna där och kände.
Men inget blött utan bara lite varm.
Det är många som säger: Ja men herregud du känner när vattnet går. Me det är faktiskt inte alltid det är så. Jag har både läst och hört av bm att det bara kan rinna ett par droppar, och då kan man kanske inte känna av det.

Jag hade nog inte trott att det varit något på gång såhär lång tid innan om det inte är för bm. Hon har ju hela den senare delen av min graviditet trott att barnet kommer innan beräknat datum.
Men efter alla blodtrycksmediciner så kanske h*n håller sig ett litet tag till. Man vet ju inte.
Läkaren sa ju: Ja jag hoppas på att barnet kommer nu så du kan bli frisk! Och detta sa ju hon för två veckorsen. Och det hade ju inte varit någon fara om bebis kom då. Men ingen bebis har dykt upp än!

Jag känner fortfarande att h*n kan få stanna precis hur länge h*n vill. :)
Känner mig inte så desperat även om det är lite frustrerande!
Det är nog mer för att det känns mycket som att h*n ska komma snart.

Nej nu ska jag äta lite frukost i hopp om att hjärtat, vaknar till lite i magen.
Nu när det är så lite plats, har det varit ganska tysy om dagarna!

Vi längtar tills vi får ha dig i vår famn, älskling.

Take care.


Lördag och Eurovision.

Nu sitter jag och väntar på att klä på mig inför åkturen till fotbollsplanen. Vi ska åka om 30 min, så jag har lite tid över.
Vaknade som vanligt ganska tidigt.. 06.26 om jag ska vara exakt. Vaknade av att blåsan höll på att spricka. (ovanligt). Men jag har nog en väldans tur, eftersom jag jag aldrig behöver gå upp mer än en gång per natt. Jag har ju hört skräckhistorier där de går upp en gång i halvtimmen. :/
Gick och la mig igen.. i hopp om att kunna sova i 30 min till innan klockan skulle ringa. Men varför slutar jag bara inte att hoppas? Det går ju aldrig ändå. ;)

Ikväll är det Eurovision. Jag är inget jättefan av det... men jag kollar ju alltid när sverige sjunger och när det är röstning. Jag har inte så stor glädje av de andra bidragen. Blir bara långtråkigt. Jag tycker att de flesta låtarna måste jag faktiskt höra flera gånger innan jag fastnar för dom.
Men jag ska erkänna att jag har haft en låt till och från på huvudet sen kvalet. Jag kan inte få bort den!
Juryn tyckte den var tråkig, men jag tycker melodin är sjukt mysig.

Portugal.



Baka baka liten kaka?

Pappa ringde och pratade med försäkringskassan innan vi åkte dit och de sa att jag hade rätt till föräldrarpenning. Vilket jag aldrig förstått varför jag fått reda på förut att jag inte har?
Och varför vet inte jag det, som alla andra vet? Men men känns jätteskönt i alla fall. Känns helt underbart.
Om jag nu får 180/dag som det antagligen är, så är det ju iallafall 5400:- extra i månaden, vilket vi inte tackar nej till!

Vi åkte därefter till babyproffsen och de fixade hjulet på 5 minuter, så nu är det helt igen. Vad allt går vägen idag då! ^^
Efter det blev det lite On Off, Maxi, Coop och Max. Väldigt trevligt och mysigt må jag säga. Inte ofta man umgås med bara pappa sådär.

När jag kom hem, la jag och börne oss i soffan för ett till avsnitt av 24.
Vi lånade de två första boxarna av Björns syster, nu när vi inte kan göra så mycket.
De lovade oss att vi skulle älska det. Och det var något vi båda tyckte om för en gångs skull. :D
Väldigt sällan det är så annars. Han är nog den typiska killen som tycker om. Action, sience fiction, fantasy och komedi. Medans jag är mer åt,
drama, thrillers, skräck och naturligtvis romantiska komedier. ;)
Vi har därför sett 14 avsnitt sen i söndags! Blivit en hel del med andra ord.
Mysigt blev det iaf.

Nu funderar jag på att baka Gula rutor. Jag vet att jag inte borde, för att jag inte får anstränga mig... Varken, städa, diska, tvätta, laga mat och antagligen inte baka. Men vi har två 6-pack ägg som går ut idag.. och det kan man ju inte bara låta gå till spillo. Och det är ju så hisklans gott också!
Jag ska i alla fall vila lite till, för jag är helt slut. Men sedan ska jag nog ge mig på det också. :)

Imorgon ska jag även ut och fika lite med Isabelle. Mysigt. Var ett tagsen nu.

Take care.


20 dagar kvar till BF. <3

Ja 20 dar är ju ingenting! Hoppas att h*n kommer nu ifs, men jag känner att jag lika gärna kan
vänta! Men så kommer det nog inte kännas om någon timme. Humöret åker som sagt upp och ner. Om något känns bra ena sekunden, känns det mindre bra den andra. Men det är bara att ta. :)

Idag ska jag och pappa till försäkringskassan. Vi ska se om jag har rätt till någon mammapenning, vilket dom sagt förut att jag inte har. Men något måste jag ju kunna få?! Så han får faktiskt hjälpa mig med det! :)

Vi ska troligen ut till babyproffsen och byta ena hjulet på vår vagn senare också. Det har stått tre veckor i vårt vardagsrum och luften har gått ur hjulet. Har försökt att pumpa det, men det är antagligen punka eftersom luften gått ur igen. Blir så arg! Måste ju fixas nu, eftersom bebis kan komma närsom och vi vill ju ha det färdigt då ju.

Sedan blir det bara att softa. Har en sån fruktansvärd huvudvärk... Så jag får väl ta ett par alvedon och hoppas på att det släpper.

Imorgon ska jag se på Börnes första fotbollsmatch ute, för säsongen. De spelar ju i korpen. ^^ Den börjar klockan 9 och det ska bli jättekul! Är så underbart att se honom spela, eftersom jag ser att han älskar det!

Ja, som ni ser händer det inte så mycket vettigt nu för tiden, men snart så. :)

Hoppas jag.

Take care.

Bara ett liitet tag till. <3

Jaha varit hos bm imorse och känns så skönt att få gå därifrån med ett leende på läpparna. Mitt tryck ligger som förra gången, relativt bra och min kropp svarar på medicineringen. Det är allt ett STORT plus!
 Knoddens hjärtljud låg på 148. :) Blev ingen mätning idag eftersom jag var där för tre dagarsen och de skule nog inte ha ändrats.
Vikten har avstannat helt! Har inte gått upp ett gram sen i v33 och imorgon går jag in i v38. Det känns otroligt bra! Jag har sammanlagt gått upp 14kg men blir antagligen något till innan knodden vill ut.
Nu är det iallafall bara TRE veckor kvar till bf! Kan ske innan, men också antagligen efter, eftersom mitt tryck lugnat ner sig så. Men äsch, något vecka hit eller dit. Känns otroligt skönt iallafall! Bara vår lilla älskling mår bra!

Ja nu börjar allt dra ihop sig på riktigt! Var och handlade allt det sista på babyproffsen lite snabbt i tisdags.
Så nu har vi: Alla kläder vi behöver de första veckorna + lite till, vi har spjälsäng, vagn, skötbord, blöjor, nappar, nappflaska, badbalja, babyvakt (monitor), babygym och babyoljor osv. Säkert mycket jag nu glömt... Men det allra viktigaste iallafall. Så nu kan knodden får komma när h*n vill. <3

Lite sliten är jag nu trotsallt. Så blir nog lite vila nu.

Take care.

Tack!

Tack för alla era värmande ord! Det gör mig stark.

Finally.

Här har ni en relativt ny bild på mig och min superstora mage. Ni får bortse från min outfit och jag kan faktiskt skylla på att jag låg inne på sjukhuset när den togs. ;)
Den är från förra veckan alltså v36 och tagen av världens bästa syster!


Jag försöker även fixa installationen, så jag kan ladda över bilder från vår nya kamera. Vilket krånglar. Kan därför ta ett liiitet tag till. Stå ut!



Känns såå skönt!

Igår var vi hos bm. Trycket låg jättebra! :) Antagligen tack vare mediciner och vila... så hon kunde inte annat än att skicka hem oss! Det var en otrolig lättnad.
Hjärtljuden låg på 144 och sf-måttet på 36. Varje gång hon mäter så säger hon: Ja du har bannemej en rejäl mage. Haha tycker det låter så roligt. ;)
Vi kom även fram till att vårt barn verkar vara väldigt långt. h*n ligger högt med rumpan precis under mitt vänstra bröst, medans huvudet ligger jättelångt ner. Med andra ord så tar h*n upp hela magen. :) Lilla tussen... Kommer bli kul att se sen.

Nu eftersom det såg så bra ut igår, så firade jag och börnis med att gå på stan! Jag hittade hårspray och två amningstoppar, som jag tror kan vara bra sen. :) Börne hittade nya fotbollsskor, fotbollsstrumpor, jeans och linne. Sjukligt snyggt. ^^ Vi köpte även en kofta till knodden. Kom på att det kan vara bra att ha när vi åker hem från bb. Har inget lite tjockare. Kan ju faktiskt vara lite kyligt. Nöjda blev vi bannemej.
Sedan drog vi hem, avslutade med mys framför tvn med god mat och fruktsmoothie till efterätt. Perfekt!


Nu känns det verkligen superbra. Kan bli lite socialare än innan. Så imorgon ska jag och Malin upp på stan och fika. :) Det här betyder ju fortfarande vila, vila, vila och medicin. Annars går nog tycket sakta men säkert upp igen. Men kan nog "våga" gå ut mer. Känns skönt! :D

<3

Kära barn, kom ut nu!






Vi längtar så.

Haha

Ni får ta mina inlägg med en nypa salt.
När jag går tillbaka och läser allt jag skrivit så inser jag att mina textlektioner i skolan inte gett någonting!
Det är mycket stavfel, blurr och osammanhängande texter.

Jag bara skrattar och hoppas på att inte Bo (textläraren) läser det här. ;)

Vaken sen 05.38.

Ja ni ser. Jag vet inte om det har med att jag är gravid att göra eller inte. Jag vaknade av att jag kände att min blåsa höll på att sprängas. Kollade då klockan som visade 05.38. Var tvungen att uppsöka toaletten för att sedan återgå till min sköna sömn. Men icke! Jag var helt klarvaken! Låg ändå och vred på mig till klockan var över 6. Jag fick mig i alla fall ett gott skratt! Under tiden jag låg i sängen och bara tänkte på allt och alla, så hör jag att personen bredvid mig, dvs Björn börjar skratta! När jag tittar på honom. Blundar han och skrattar... Lite mer småflinar och skrattar samtidigt. Undra vad han drömde. Något jag INTE får glömma att fråga sen. ;)

Nåväl... Blir som sagt en väldigt lugn dag. tvn och datorn. Runt fem var tanken att kanske ut och äta på ett lugnt ställe för att ta bion vid sex. Tar ju den tidiga middagen och den tidiga bion, dels för att det antagligen inte är en människa ute och äter då och dels för att jag måste hålla mina måltider vid fem nu istället för åtta. Är ju van vid lunch vid tolv och middag vid fem, efter sjukhusets tider... Om jag inte fortsätter att följa dom, blir väl magvärken inte nådig. Bäst att försöka.
Jag vet att doktorn sagt att jag måste vila, men jag tror det går bra. Vi kommer ju ta det hur lugnt som helst. Därför vi inte vill ha en massa folk på restaurangen.
Jag måste även vara noga med vad jag äter, så jag inte får ont i magen pga det. Vore ju väldigt jobbigt.
Men allt kan ju ändras. Planerar som sagt ingenting nu, eftersom man aldrig vet om magen eller kroppen orkar med.

Känns ändå rätt skönt med relativt fasta sovtider. :) Går och lägger mig runt 23 varje kväll. Känns superskönt!

Den senaste veckan sparkar knodden mer än någonsin! Efter att ha varit världens lugnaste bebis till världens busigaste. Det är ju rätt konstigt eftersom det är nu allt sång börjar avta pga brist på plats. Men nejdå, då börjar mitt lilla hjärta! Berättade det för läkaren igår och hon bara log och sa: H*n är så stor nu, så h*n bökar nog runt, för att hitta den bästa ställningen. :)
Tänk att vårt lilla pyre är så stort! Enligt viktkurvan ska vår "lilla" väga runt 3kg. Ökar väldigt mycket i vikt nu de närmsta dagarna. Tror dock inte att h*n väger så hisklans mycket, eftersom det sista UL vi gjorde i lördags vägde h*n 2512g. :) Så långt ifrån är det ju inte!

Idag går jag in i v37.
Låt det gå ruskigt fort nu! <3

Take care.


Underbart!

Vi är hemma igen, och vi får även stanna här! :D
Bm var ifs ganska osäker, med att låta oss stanna hemma. Undertrycket låg på 100, och var ganska högt trots att jag går på dubbel medicin. Men vi "fjäskade" lite, för att vi skulle få vara hemma. ;)
Därför så får vi stanna hemma och vi ska till henne på måndag igen, för ny bedömning.
Om jag skulle bli dålig i helgen så ska jag ju ringa direkt till förlossningen.
Men känns otroligt skönt att få vara hemma.

Träffade även en läkare på mvc... och hon sa att allt annat såg fint ut! Hon tyckte nästan det var bra om knodden kom snart, så jag kunde bli frisk... Och hon trodde inte det skulle dröja så länge till. :)
Skönt att höra.

Nu ligger jag i soffan och snokar på bloggar, för ovanlighetens skull. ;)  Blir till att ligga här tills lilla pyret bestämt sig för att komma ut... i princip. ^^

Inget mer att förtälja i denna händelselösa värld. ;)

Take care.

Hoppas allt är bra idag.

Vaknade 07.40 och har kollat på vakna med the voice sen dess. Mysigt program det där.
Vid halv elva så ska vi till vår bm på mvc. Kolla ytterligare blodtryck osv.
Nu hopppas jag för gudskull att trycket ligger ganska lågt, så hon inte skickar iväg oss till förlossningen igen.
FÖR DET VILL JAG JU INTE. Nu har jag nog tagit det där med vila lite bättre än förra gången jag fick komma hem... Det kliar sjukt mycket i fingrarna, efter att få ta de där kläderna som ligger på soffan och ta tallriken och diska efter mig. Men jag gör inte 1/3 av sakerna jag ser. Prova själva, att inte få göra någonting i några veckor. Det suger.

Alltså grejjen är... att jag förstår nog inte riktigt att jag verkligen kan bli mamma i princip när som! Jag kan bli mamma i natt eller så kan jag ju gå tiden ut. Det vet man ju inte. Men jag har nog inte riktigt förstått det där än. Lite konstigt det där, men såklart underbart! Och ja... Det bästa hade ju varit om bebis vill hålla sig lite till. Vi får som sagt ta allt som det kommer!

Jag tycker förövrigt synd om knodden. H*n hickar heeela tiden. Flera gången om dan.

Hoppas inte h*n får sin mammas hick... DÅ är det verkligen synd om henne/honom. ;)

Jag uppdaterar efter bm... Om jag nu får komma hem igen efter! :s

Take care!

Home sweet home.

Ja, som ni kanske förstod så ringde vi in till förlossningen i fredags och de bad oss komma in. Vi var där 07.30. Inga ord och inga visor, utan blev inlagda med en gång.
Blodtrycket låg 160/105 och det är ju som bekant, ganska högt.
Smärtorna i magen avtog lite under dagen och det kändes bra. Så himla tråkigt att bli inlagda, men det var väl det bästa.
Vi kollade så att bebis mådde bra och det var ingen tvekan om det! :)
Kvällen blev dock värre. Jag fick så himla ont i magen, så jag inte visste var jag skulle ta vägen. De kom in och tog blodtrycket. Nu var det värre än någonsin... 198/120. De gav mig massa mediciner, dropp och körde in mig i en förlossningsal. Där kollade de trycket var 5e minut till att börja med.
   Jag fick varken äta eller dricka, ifall det skulle bli akut snitt. Vilket det skulle bli om inte trycket la sig. Men som tur väl var, efter tre-fyra timmar, la sig trycket ganska rejält och även smärtorna avtog.

   Dagen efter fick vi åka tillbaka till vårt gamla rum med mycket kontroller osv. Och det läskigaste var, att jag mådde superbra dagen efter. Kände inga symptom alls, förutom att medicinen gjorde mig lite dåsig. Sedan i lördags har jag mått bra och eftersom jag inte känner att mitt blodtryck stiger så förstod jag ju inte varför jag skulle vara kvar. Vi gjorde ctg-kurvor varje dag för att kolla så att bebis mådde bra, vi gjorde även UL och allt såg finfint ut. Men det enda som inte såg bra ut nu var ju mitt blodtryck. Medicinen drog inte ner det så mycket som man velat, så nu har jag istället fått dubbeldos.
De sa att om inte mitt blodtryck stabiliseras, så blir det antagligen en igångsättning... men det återstår att se.
Nu får vi ta det som dte kommer.

Nu är vi iaf äntligen hemma igen. Sex dar, räcker gott och väl. Knappt fått gå upp från sängen utan bara legat och kollat på tv och läst tidningar. Det tog på krafterna bara det, vill jag lova!
Så nu när vi fick åka hem, var den friska luften guld värd!
Nu kan jag iaf ha balkongdörren öppen!

Ännu tätare kontroller på mvc och vila, vila, vila + medicin.
Om jag verkligen inte vilar nu, så vet jag att jag kommer att åka in imorgon igen. Och det vill jag absolut inte.
Så, mina kära vänner. Jag kommer vara osocial ett tag till, med tanke på mitt tryck och med tanke på att vår bebis kan ta skada. Så jag hoppas verkligen ni står ut. :)

Ringa eller inte?

Nu har jag varit vaken sen innan 6. Jag har så himla ont i magen och mår sjukt illa. De sa på förlossningen att jag skulle ringa in om jag hade ont i övre delen av magen, om jag hade ögonflimmer eller huvudvärk. Men  jag drar mig lite för att ringa. Dels för att jag vet att väntan blir låååång och dels för att jag absolut inte tror att det är någon fara. Men Nu har jag tagit en banan för att se om det lugnar ner sig. Jag fick eg. värken igårkväll, men gick och la mig ihopp om att det skulle gå över.. Vi får se. Jag får nog ringa iaf, så att dom vet om det i vilket fall.

Snälla, kan allt inte bara sluta nu? Snälla lilla älsklingsbebis kom ut nu! <3

RSS 2.0